Dijous 23 de gener
19 h – CAT – Entrada lliure
Presentació del llibre La cuina del Tradicionari. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca
Amb Mallorca Literària i El Gall Editor
20 h – Vestíbul CAT – Entrada lliure
Inauguració de l’exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes
Amb Universitat de les Illes Balears
Tast de productes mallorquins i nit de glosa
Presentat per Mateu Xurí i glosada a càrrec de Glosadors de les Illes
Presentació del llibre La cuina del Tradicionari. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca
El Tradicionàrius acull la presentació del llibre La cuina del Tradicionari, compost per receptes i ressenyes d'ingredients basada en el Calendari Folklòric de Rafel Ginard. Les més de 24 receptes són dels cuiners Miquel Calent i Tomeu Arbona i pretenen posar en relació la cuina actual amb els esdeveniments rituals i les celebracions marcades en aquest calendari de Ginard.
Un projecte de la Fundació Mallorca Literària i El Gall editor en el marc del Tradicionari de Mallorca
Inauguració de l’exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes
Del 23 de gener fins al 21 de febrer de 2020
Visites: de dill a div de 17 h a 21 h
L'exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes, comissariada per Antoni Torres Martorell, va néixer amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, d'ensenyament, de recerca i de cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua comunes. Per aquest motiu, l’exposició uneix les paraules de 40 poetes de Mallorca, Eivissa, Formentera, Menorca, el Principat, l’Alguer, la Catalunya Nord, Aragó i El País Valencià, amb les imatges de 40 artistes plàstics de Mallorca, Eivissa, Menorca, Formentera Catalunya, País Valencià, l’Alguer, Terol i Andorra.
Un projecte de la Universitat de les Illes Balears. Servei d’Activitats Culturals.
Tast mallorquí i Nit de glosa
Una oportunitat de fer un tast de menjar de les Illes: sobrassada, botifarrons, camallot... en un ambient distès al Bar del C.A.T. Mateu Xurí conduirà l’acte i recitarà l’Oda a la sobrassada i després del tast, hi haurà glosada oberta amb diversos cantadors Mallorca, de Menorca i de Catalunya com Maribel Servera i Catalina Canyelles entre d’altres.