Les músiques de la JIF al Tradicionàrius
Dimarts 20 de setembre a les 21 h
Preu: 5 € / Amics del CAT gratuït
Venda d'entrades al CAT o el mateix dia del concert a la taquilla
En el marc del les Festes de La Mercè 2016, l'associació Adifolk programa a conjunts folklòrics de diversos països que mostren les seves danses al públic Barceloní. El C.A.T. ha volgut participar de la iniciativa i per aquest motiu programa un concert amb els músics que acompanyen als dansaires el proper 20 de setembre.
Els músics seran els dels següents conjunts folklòrics:
Folk Dance Ensemble “Karshiaka” – Macedònia
Se'l reconeix per la seva riquesa artística tant a nivell nacional com internacional. Amb uns 80 membres, inclou els artistes més virtuosos i més ben coneguts de la regió de Skopje, com ara cantants, ballarins i músics d'instruments tradicionals. Amb 20 anys d'història, mantenen viva la riquesa cultural d'unes de les regions més belles de Macedònia. Durant aquests anys han obtingut diversos reconeixements internacionals i han participat en diversos campionats a diferents països. En el seu repertori folklòric podrem gaudir de les tradicions macedònies, albaneses i kosovars.
Ballet Jammu (Senegal)
Aquest ballet folklòric neix a Dakar l’any 2008, fruit d’un ambiciós projecte en què es fusionen dos conceptes: crear un grup folklòric estable i crear una escola de música i dansa. “Jammu” vol dir “Pau”, paraula amb la qual el ballet vol transmetre la unió de tots els pobles del món mitjançant la dansa. Les seves impressionants danses combinen moviments plens d’energia amb una espectacular acrobàcia, basada en el ritme Mbalax que s’obté amb els tambors Sabar, utilitzats durant segles per l’ètnia Wolof de Senegal.
Ballet Folklórico Nacional de El Salvador – El Salvador
El "Ballet Folklórico Nacional de El Salvador" es va fundar el 3 de maig de 1977 a l’Instituto Salvadoreño de Turismo ISTU, amb l'objectiu fonamental de recuperació, promoció i difusió, així com també la protecció dels costums i les tradicions de El Salvador. El 1978 el Ballet Folklórico Nacional és declarat "Atracción Turística" pel Govern de El Salvador, en reconeixement al seu treball durant el desenvolupament del programa "Marimba Fiesta". A nivell nacional ha recorregut tot el seu territori, presentant els seus espectacles als 14 departaments i per diferents esdeveniments, especialment per les festes patronals. Durant la seva llarga trajectòria, han obtingut importants reconeixements per la seva qualitat tècnica i artística, a més de continuar recuperant i donant a conèixer la realitat cultural del país.