Mentre la música succeeix, amb un quadern de 21x21 cm i un marcador negre, l’il·lustrador Pedro Strukelj construeix un treball paral·lel. Dibuixant la música és el nom de l’exposició del recull de cròniques il·lustrades del Tradicionàrius 35.
Strukelj, amb el seu estil característic, utilitza un llenguatge entre el còmic i el dibuix de quadern de viatge que comença i acaba durant el mateix concert. Després dels últims aplaudiments, s’encenen els llums i queden fixades les figures dels músics, les lletres de les cançons, els comentaris, els accidents, els avisos al públic i les bromes.
Al vestíbul del CAT trobareu un mural al fris i tot el procés creatiu que ha dut a terme durant aquests 3 mesos.
Pedro Strukelj
Il·lustrador, arquitecte i gestor cultural a Casa Amèrica Catalunya. Va néixer a Buenos Aires, es va criar a Mèxic i viu a Barcelona. S'ocupa de crònica il·lustrada, músiques tradicionals, arquitectura moderna i exposicions. Els seus quaderns recullen concerts, conferències, debats i trobades de tota mena.
www.pedrostrukelj.com
Cròniques il·lustrades de música en directe. “Frank Zappa va dir que parlar de música era com ballar l'arquitectura, i Tito Puente que "salsa és el que se li posa als spaghettis". Què dirien avui aquests dos genis musicals sobre l'obra d'un arquitecte que dibuixa la música? Dibuixar la música en directe, en el seu hàbitat per excel·lència, amb les seves respectives condicions i limitacions és l'entorn en què treballa Pedro Strukelj les seves il·lustracions. Així és com sorgeixen aquestes cròniques visuals que volen sonar i sonen amb "desparpajo" en tots els ritmes que aborda, des de la cúmbia fins al flamenc, passant pel tango, el folklore, el jazz o la música electrònica. Dibuixades com sense aixecar la mà, com si fos una sola línia la que dóna forma al músic, a l'instrument, a l'ambient, a l'escenari, fonent-ho tot en un mateix pla, però amb un joc que respecta i també desafia la perspectiva i les tres dimensions.” Enrique Romero