Dijous 23 de gener
19 h – CAT – Entrada lliure
Presentació del llibre La cuina del Tradicionari. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca
Amb Mallorca Literà ria i El Gall Editor
20 h – VestÃbul CAT – Entrada lliure
Inauguració de l’exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistesÂ
Amb Universitat de les Illes Balears
Tast de productes mallorquins i nit de glosa
Presentat per Mateu Xurà i glosada a cà rrec de Glosadors de les Illes
<strong>Presentació del llibre <em>La cuina del Tradicionari. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca</em></strong><br />El Tradicionà rius acull la presentació del llibre La cuina del Tradicionari, compost per receptes i ressenyes d'ingredients basada en el Calendari Folklòric de Rafel Ginard. Les més de 24 receptes són dels cuiners Miquel Calent i Tomeu Arbona i pretenen posar en relació la cuina actual amb els esdeveniments rituals i les celebracions marcades en aquest calendari de Ginard.<br /><span style="font-size:70%;">Un projecte de la Fundació Mallorca Literà ria i El Gall editor en el marc del Tradicionari de Mallorca</span><br /><br /><strong>Inauguració de l’exposició <em>40 anys, quaranta poetes, XL artistes</em></strong><br />Del 23 de gener fins al 21 de febrer de 2020<br />Visites: de dill a div de 17 h a 21 h<br /><br />L'exposició <em>40 anys, quaranta poetes, XL artistes</em>, comissariada per Antoni Torres Martorell, va néixer amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, d'ensenyament, de recerca i de cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua comunes. Per aquest motiu, l’exposició uneix les paraules de 40 poetes de Mallorca, Eivissa, Formentera, Menorca, el Principat, l’Alguer, la Catalunya Nord, Aragó i El PaÃs Valencià , amb les imatges de 40 artistes plà stics de Mallorca, Eivissa, Menorca, Formentera Catalunya, PaÃs Valencià , l’Alguer, Terol i Andorra.<br /><span style="font-size:70%;">Un projecte de la Universitat de les Illes Balears. Servei d’Activitats Culturals.</span><br /><br /><strong>Tast mallorquà i Nit de glosa</strong><br />Una oportunitat de fer un tast de menjar de les Illes: sobrassada, botifarrons, camallot... en un ambient distès al Bar del C.A.T. Mateu Xurà conduirà l’acte i recitarà l’Oda a la sobrassada i després del tast, hi haurà glosada oberta amb diversos cantadors Mallorca, de Menorca i de Catalunya com Maribel Servera i Catalina Canyelles entre d’altres.