Pum lila: Presències i absències de la dona tabalera
Taula Rodona
Pum lila: Presències i absències de la dona tabalera
Dijous 12 de desembre
a les 19h | Bar del CAT.
Organitza: Kabum.
El “pum lila” vol ser una oportunitat per reflexionar col·lectivament al voltant de qüestions de gènere vinculades específicament amb els conjunts de percussió, i que presentem en forma d’aquesta taula rodona sobre el paper de la dona en aquest tipus de formacions. Parlarem de passat, present i futur, de grans experiències i de decepcions, de victòries i de reptes pendents, i també d’estratègies per abordar-los.
Hi intervindran:
Maria Peña Miret: Educadora i membre de BandTokades, grup de percussió no-mixt amb més de 20 anys de recorregut. Sempre molt vinculades a la cultura popular i a les formes d'organització horitzontals, BandTokades cerca generar espais per a l'empoderament i reivindicació del paper de la dona -i altres identitats dissidents- dins el panorama cultural. Així, la percussió esdevé, intuïtivament, la forma per prendre la veu.
Elisenda Fàbregas Ribas: Educadora, música i musicoterapeuta. Estudis musicals al Taller de Músics i a l'EMMB. Màster de Musicoteràpia a la UPF. Començant amb el grup de carrer Percúdium, és especialitzada en bateria i percussions del món. Actualment, és membre de les Balkan Paradise Orchestra com a percussionista i cofundadora i bateria de Maruja Limón. Ha treballat al Centre de Música Xamfrà i diversos centres com a Musicoterapeuta. Entén la música com a eina de participació comunitària.
Jordi Barbet "Kami": Musicòleg i percussionista. Doctorat en Musicologia a la UAB amb una tesi sobre els conflictes relacionats amb la identitat en els acompanyaments musicals a les colles de foc. És professor de percussió tradicional i percussions de carrer en general a l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat (EMMCA) i al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). També és membre de Kabum i forma o ha format part d’altres formacions de carrer.
Mar Gil: Moderadora