EL RIFIRÍNDAM PER LA INDIPINDINÇOE
EPISODI 017
Divendres 22 de desembre, 22 h
Taquilla: 12 € / anticipada: 10 € / Amics del CAT gratuït
Comprar entrades anticipades – entradium.com
Sense despeses de gestió
EL RIFIRÍNDAM PER LA INDIPINDINÇOE
EPISODI 017
L’espectacle d’enguany tracta la súpernegativa de l’emperador Meroenu Rejúo i la seva aguerrida portaveu Sureye Sènchis de Sentemeroe davant l’èxit rotund del Rifiríndam per la indipindinçoe “que no se iba a hacer”, les vacil·lacions de l’alcaldessa de Jirasselim, Ede Colea, les manis multitudinàries d’eatuditirmoneçou, les peripècies transnacionals de les Urnes vingudes de l’altra costat de l’orbe, les batusses de la súperpolicia estatal contra els mossos quan ens disposàvem a votar dimucrètoquemint, els balls de l’Equis Y. Zeta amb el rollo unionista-federal, l’arribada a Saturn de la sonda Cassini, la gran amenaça del president Paigdimun penjant la DUI damunt totes les testes de Medrod, el misteriós somriure de Janquiris…
ELS PASTORETS DEL S.XIX
Pau Riba puja a l'escenari amb De Mortimers per a presentar el treball Jisàs de Netzerit o capítol zero de la guerra de les galàxies. L'espectacle intercala narracions amb nadales i planteja una història paral·lela entre la vida de Jisàs i l'essència de "La Guerra de les Galàxies" sense deixar de banda una mirada irònica i humorística sobre la societat actual. Acompanya l’espectacle el grup de rocker-clowns De Mortimers, que utilitza com a instruments joguines, objectes d'us quotidià i aparells inventats.
La base de l’espectacle és autènticament popular-tradicional tant per les nadales com pel fet que s’utilitza el sirventès —posar noves lletres a cançons conegudes—, la sàtira tavernària, el safareig polític, el sarcasme i la beneïda maledicència, que són les formes de desfogament popular més antigues que hi ha, doncs arrenquen de la profunditat dels temps i segueixen vives perquè, tradicionalment, es van (re) actualitzant de generació en generació. És un espectacle transgressor, transgalàctic i transvocàlic, el qual vol dir que està narrat en Que-te-lé, un dialecte del català afectat per una correguda de vocals un punt a la dreta.
És també una sétore pulòtoque a mig camí entre el munúlig i el xua de pellessus, a més d’un divertit recital de nadales tradicionals que el fa candidat al títol de Pesturits del s. XXI en substitució dels tan arrelats però ja caducs pastorets de sempre. És per tant un espectacle diferent en què, entre la vida de Jesús, ocorreguda ara fa 2000 anys, i la de Jisàs, que succeirà d’aquí a 2000 més, s’ironitza sobre els avatars i els protagonistes de la més rabiosa actualitat política i social.